Mitä on e-urheilu?

Elektroninen urheilu (eng. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, eli genreen.

Elektronista urheilua voi harrastaa kuka tahansa, joka käyttää tietoteknistä pelilaitetta pelatakseen joko yksin, tarkoituksenaan kehittää itseään, tai pelatakseen toisen henkilön kanssa lähiverkossa, pelikonsolilla tai Internetin yli. Kilpapelaamisesta on kyse, kun pelaajat pelaavat toisiaan ja pelin luomaa haastetta vastaan kilpailullisessa tilanteessa. Kilpapelaamista voikin harrastaa lähes millä tahansa elektronisella pelillä, mutta ammattimainen pelaaminen on toistaiseksi keskittynyt vain muutamien, pelaajamääriltään suurten pelien ympärille. Kaikki pelaaminen ei ole e-urheilua, vaan harrastamisesta tulee urheilua siinä vaiheessa, kun aletaan kilpailla tavoitteellisesti muita vastaan.

– SEUL 2021

Pelivalmennus Lempäälässä

Pelivalmennuksen tarkoituksena on nostattaa yksilön taitoa pelissä, oppia kuinka toimia osana ryhmää ja kuinka toimia paineen alla. Kehittyminen vaatii säännöllistä ja tavoitteellista harjoittelua, josta meidän valmentajamme pitävät huolen. Valmennuksessa pelaamisen lisäksi opetellaan e-urheilijalle tärkeitä taitoja, kuten oman fysiikan huolehtimisesta. Meiltä löytyy tietokoneet ja kaikki muu valmennukseen tarvittava laitteisto paikan päältä, joten et tarvitse mukaasi muuta, kuin itsesi. Nähdään Finellä!

Olemme Suomen elektronisen urheilun liiton jäseniä.

Valmennukset

Fortnite valmennus

Käynnissä

Fortnite on suosittu Battle Royale peli, jonka parissa on paljon mahdollisuuksia kilpailla. Lue lisää meidän Fortnite valmennuksesta!

League of Legends verkkovalmennus

League of Legends on maailman seuratuin esports peli, jonka parissa on paljon tilaa kehittymiselle. Lue lisää meidän League of Legends verkkovalmennuksesta!

Valmentajat

Valmentajamme Daniel ja Mikael ovat kouluttautuneet Ahlmanin Esport-linjalla e-urheilu ammattilaispelaajiksi. Heillä on vuosien kokemus tavoitteellisesta kilpapelaamisesta. Olemme suunnitelleet yhdessä valmentajien kanssa pelivalmennuksien sisällön tukemaan yksilöitä tiellä kohti menestystä!

daniel-henkilökuva

Daniel "danfro" Lappalainen

Fortnite Valmentaja

mikael-henkilökuva

Mikael "Lockdown3" Mattila

League of Legends Valmentaja

Pelikerho

Pelikerho

Peruttu toistaiseksi

Pelikerho on lapsille suunnattu innostava oppimisympäristö pelien parissa! Pelikerhossa oppii taitoja sekä pelien sisällä että pelien ulkopuolella. Tutustu meidän kerhotoimintaan!

Katso myös