Mitä on e-urheilu?

Elektroninen urheilu (eng. esports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin, eli genreen.

Elektronista urheilua voi harrastaa kuka tahansa, joka käyttää tietoteknistä pelilaitetta pelatakseen joko yksin, tarkoituksenaan kehittää itseään, tai pelatakseen toisen henkilön kanssa lähiverkossa, pelikonsolilla tai Internetin yli. Kilpapelaamisesta on kyse, kun pelaajat pelaavat toisiaan ja pelin luomaa haastetta vastaan kilpailullisessa tilanteessa. Kilpapelaamista voikin harrastaa lähes millä tahansa elektronisella pelillä, mutta ammattimainen pelaaminen on toistaiseksi keskittynyt vain muutamien, pelaajamääriltään suurten pelien ympärille. Kaikki pelaaminen ei ole e-urheilua, vaan harrastamisesta tulee urheilua siinä vaiheessa, kun aletaan kilpailla tavoitteellisesti muita vastaan.

– SEUL 2021

Pelivalmennus

Pelivalmennuksen tarkoituksena on nostattaa yksilön taitoa pelissä, oppia kuinka toimia osana ryhmää ja kuinka toimia paineen alla. Kehittyminen vaatii säännöllistä ja tavoitteellista harjoittelua, josta meidän valmentajamme pitävät huolen. Valmennuksessa pelaamisen lisäksi opetellaan e-urheilijalle tärkeitä taitoja, kuten oman fysiikan huolehtimisesta. Meiltä löytyy tietokoneet ja kaikki muu valmennukseen tarvittava laitteisto paikan päältä, joten et tarvitse mukaasi muuta, kuin itsesi.

Valmennukset

Tulossa pian!

Katso myös